dkalo's blog

#systemgraph, η δική μου άποψη

with 2 comments

Εχθές το βράδυ ξεκίνησα μία συζήτηση με τον @Argos_t σχετικά με την υπόθεση της systemgraph που έχει απασχολήσει πάρα πολύ τα social media. Τόσο εγώ, όσο και ο Θωμάς, πιστεύουμε ότι λάθος χειρισμοί έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Φταίει και ο πελάτης αλλά και η εταιρία. Έτσι, καταλήξανε σε δικαστήρια, αγωγές, δημόσια κατακραυγή και άλλα πολλά που ξέρετε καλύτερα από μένα.

Αυτό όμως που παρατήρησα, είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες του Twitter, δαιμονοποίησαν πλήρως την systemgraph και την θεωρούν τον μοναδικό υπαίτιο που η κατάσταση έφτασε εκεί. Φυσικά και η εταιρία έχει άδικο. Δεν κατάφερε να επισκευάσει τον υπολογιστή του πελάτη με αποτέλεσμα αυτός να μην μείνει ικανοποιημένος.

Από ‘κει και πέρα όμως, είναι αστείο και τραγικό να δέχεται η systemgraph *τόνους* λάσπης από χρήστες που ούτε προσωπική εμπειρία έχουν από την εταιρία, ούτε γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη γιατί απλά ποτέ δεν ακούστηκε η γνώμη της εταιρίας για το συμβάν. Δείχνει την κακή νοοτροπία που έχουμε ως Έλληνες καταναλωτές και μας νοιάζει μονάχα να κακολογήσουμε μία εταιρία, παρά να ψάξουμε να δούμε τι πραγματικά συνέβη και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι θεωρώ λάθος τόσο την αγωγή, όσο και την αδυναμία εξυπηρέτησης του πελάτη από την systemgraph. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής έχει δίκιο. Θεωρώ ότι έχει κι αυτός εξίσου μεγάλο μερίδιο ευθύνης που η πλειοψηφία των χρηστών του twitter κάνει πως δεν βλέπει.

UPDATE: Όπως σωστά μου επισήμανε ο άμεσα θιγόμενος της υπόθεσης, ο @papadimi, οι λάθος χειρισμοί δεν είναι -τόσο- δικοί του, όσο των χρηστών του twitter. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

UPDATE 2: Η μόνη, ολοκληρωμένη άποψη της systemgraph που βρήκα είναι αυτή.

Advertisements

Written by dkalo

January 25, 2011 at 18:56

Posted in Business, Social Media

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Για την ακρίβεια επισήμανα ότι είναι ζήτημα εκνευρισμού του κόσμου που έχει την ίδια υπερβολή όσο υπερβολική είναι μια τέτοια αγωγή 200000 ευρώ. Δράση αντίδραση υποθέτω.

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στην υπόθεσή μου.

  @papadimi

  Δημήτρης

  January 25, 2011 at 20:35

 2. Το πρόβλημα ξεκινά με την λογική μιας εταιρίας που αναλαμβάνει να παρέχει μια υπηρεσία σε έναν καταναλωτή και δεν φέρνει σε πέρας αυτό που ανάλαβε.
  Στις διαμαρτυρίες του πελάτη, ακόμα και αν ήταν ανάρμοστες, κατά την γνώμη της, όφειλε να βρει μια λύση. Αντ’ αυτού προτίμησε να τον στείλει από εκεί που αγόρασε τον υπολογιστή, ενώ εμφανώς η παρέμβασή της δημιούργησε περισσότερα προβλήματα αντί να λύσει τα υπάρχοντα.
  Ο χρήστης τα πήρε και ξέσπασε, δίκαια ή άδικα είναι θέμα προς συζήτηση. Η εταιρία ακολουθώντας την λογική που χρόνια ακολουθούσε η πρώην αντιπροσωπεία, θεώρησε ότι μπορεί να λύσει το θέμα με “τσαμπουκα” με εκφοβισμό κάτι που της γύρισε μπούμεραγκ. Το πρόβλημα δεν είναι στον έλληνα πελάτη όσο στις ελληνικές εταιρίες.
  Χρόνια πριν δεν γινόταν δεκτές αλλαγές μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (μιλάω γενικά) μετά γινόταν αλλαγές αλλά όψι επιστροφή χρημάτων παρ’ όλη την νομοθεσία. Υπάρχει νόμος για την ευθύνη του επαγγελματία σε υπηρεσίες, ούτε αυτός τηρείται. Θεωρώ ότι η αντίδραση των χρηστών, άσχετα αν αγνοούσαν την ποιότητα των υπηρεσιών της systemgraph είναι δίκαια σε σχέση με την αλαζονεία που επέδειξε.
  Η κουβέντα για το crisis managment θα βγει πολύ μεγαλύτερη και γι’α υτο την αποφεύγω

  Argos

  January 26, 2011 at 04:00


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: