dkalo's blog

Το Mailbox Είναι Η Καλύτερη Εφαρμογή

leave a comment »

Mailbox Logo

Το Mailbox είναι μία εφαρμογή που ασχολείται με το email inbox σου με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Για το Mailbox, κάθε email είναι και ένα task που πρέπει να ολοκληρωθεί αργά ή γρήγορα. Μπορείς να αναβάλεις κάθε email/task για μερικές ώρες ή για μερικούς μήνες αλλά αυτό θα επανέλθει στο inbox σου μέχρι να το κάνεις archive. Μπορείς να δεις το video που ακολουθεί και θα καταλάβεις ακόμα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του app.

Ωραία, και τώρα που κατάλαβες πώς ακριβώς δουλεύει το Mailbox, μπορείς να διαβάσεις αυτό το τεράστιο κείμενο του Θοδωρή Γεωργακόπουλου στο οποίο εκφράζει την απόψη του που, πρακτικά, λέει ότι το Mailbox είναι ένα app που πρέπει να καεί στην κόλαση καθώς δεν επιτρέπει στο χρήστη να αδιαφορήσει για ένα email.

Προσωπικά, έχω εντελώς αντίθετη άποψη και πραγματικά θεωρώ το Mailbox ως την καλύτερη εφαρμογή που έχω κατεβάσει τους τελευταίους 6 μήνες. Και λέγοντας “καλύτερη”, εννοώ ότι είναι η εφαρμογή που προσπαθεί να μου λύσει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και δεν ανήκει στην κατηγορία “nice to have” όπως το instagram.

Το inbox μου λαμβάνει από 20 έως 40 emails την μέρα. Θα μου πεις “σιγά τα πολλά emails, εγώ λαμβάνω 100-200-300 emails”. Δεν διαφωνώ, δεν είναι πολλά σε απόλυτο αριθμό αλλά αν σκεφτείς ότι αυτό δεν είναι το εταιρικό μου email account αλλά το προσωπικό, σημαίνει ότι ασχολούμαι μαζί του στον ελεύθερο χρόνο μου. Στην προ-Μailbox εποχή, δεν έκανα τίποτα archive (για delete ούτε λόγος φυσικά), με αποτέλεσμα να έχω μερικές χιλιάδες emails, διαβασμένα και αδιάβαστα, να περιμένουν να ασχοληθώ μαζί τους, να τα διαβάσω, να τα αρχειοθετήσω ή, στη χειρότερη περίπτωση, να τα απαντήσω. Με αυτόν τον τρόπο, άφησα αναπάντητα πολλά emails και έχασα ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς δεν τις διάβασα ποτέ.

Από την ημέρα που εγκατέστησα το Mailbox, άλλαξε ριζικά η αντιμετώπιση μου προς τα emails. Έχω κάποια μορφή OCD (οκ, δεν μου το έχει επιβεβαιώσει κάποιος γιατρός αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω) η οποία δεν μου επιτρέπει να βλέπω badges με νουμεράκια στην οθόνη του iPhone. Μόλις βλέπω, θέλω να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να τα εξαφανίσω.

Αντίστοιχα δεν θέλω να έχω notifications στο Twitter, στο Foursquare, στο native mail app, ή στα μηνύματα μου. Αυτό το “άγχος” μου, με έχει αναγκάσει να απαντάω πιο γρήγορα στα emails που λαμβάνω αλλά και να κάνω τα follow-ups που πρέπει γιατί.. πρέπει το inbox μου να είναι άδειο!

Μπορεί να σου φαίνεται φυσιολογικό να απαντάω στα emails που λαμβάνω αλλά, καλώς ή κακώς, πολλές φορές προτιμώ να χαζέψω στο Twitter ή στο θαυμαστό κόσμο του internet γενικότερα, αντί να απαντήσω σε ένα email. Αυτή είναι η λεγόμενη τέχνη του procrastination. Ειδικά όταν χρειάζεται να κάνω κάτι πέρα από τα συνηθισμένα ή κάτι που είναι χρονοβόρο, μπορεί να επικαλεστώ διάφορες δικαιολογίες στο κεφάλι μου για να το αποφύγω.

Το Mailbox app φέρνει σε απευθείας σύγκρουση δύο από τα πλέον αντικρουόμενα χαρακτηριστικά μου: την μανία μου να μην έχω εκρεμμότητες αλλά και την “αγάπη” μου για το procrastination. Προς το παρόν, φαίνεται να κερδίζει η… μανία και το Mailbox.

Αν έχεις κι εσύ παρόμοια “πρόβληματα” τότε μπορείς να κατεβάσεις το Mailbox [iTunes Link] για να σε βοηθήσει να τα λύσεις. Αλλιώς, συμμερίσου τον Θοδωρή και συνέχισε να χρησιμοποιείς το native app της Apple ή το Gmail app για τη διαχείριση του inbox σου.

Advertisements

Written by dkalo

April 30, 2013 at 16:14

Posted in Gadgets

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: