dkalo's blog

Ξεκινώντας Ένα Καινούριο Project: Το bloggable.gr

with one comment

bloggable.gr logo

The short version: Το παρακάτω είναι ένα κείμενο για το bloggable.gr, το καινούριο μου project, το πώς ξεκίνησε to 2011 και σε τι έχει μετατραπεί τώρα. Γράφεσαι εδώ: www.bloggable.gr

The long version: Το bloggable.gr ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2011. Ήταν μία ιδέα που μου είχε έρθει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ένα καλοκαίρι που πέρασε μέσα στην επαγγελματική αβεβαιότητα. Για την ακρίβεια, ήταν μία από τις πολλές ιδέες εκείνου του καλοκαιριού. Το bloggable.gr λοιπόν, ήταν ένα blog (duh!) στο οποίο παρουσιάζαμε κάθε μέρα από ένα διαφορετικό, καινοτόμο και εντυπωσιακό προϊόν που μόλις είχε βγει στην αγορά.

Και λέγοντας “προϊόν”, εννοούμε σχεδόν τα πάντα εκτός από καταστήματα λιανικής ή μαγαζιά διασκέδασης. Για παράδειγμα, στο bloggable.gr θα μπορούσες να βρεις πληροφορίες για ένα gadget, ένα festival, ένα διακοσμητικό σπιτιού, ένα καινούριο application για το smartphone σου, ένα σημειωματάριο ή ακόμα κι ένα Lego!

Τα στατιστικά ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τους πρώτους μήνες μιας και είχαμε αρκετούς χρήστες κάθε μέρα. Έτσι, βλέποντας ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο μας και επιστρέφει συνεχώς, αποφάσισα να μετατρέψω το bloggable.gr σε ένα καθημερινό newsletter με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με την Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη, γνωστή και ως @sugarenia. Η Ζαχαρένια είναι μία από τις καλύτερες Ελληνίδες designers και πίστεψα ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το σχεδιασμό του bloggable newsletter. Αποδείχτηκε ότι δεν έκανα λάθος και λίγο καιρό αργότερα είχε ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του newsletter. Τώρα, έμενε το πραγματικά δύσκολο κομμάτι: να αρχίσω να επικοινωνώ την ύπαρξη του και να ασχοληθώ με την προώθηση του. Εκείνη την περίοδο, δούλευα full time και δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ όπως θα έπρεπε με το bloggable.gr. Έτσι, συνεχώς το ανέβαλλα και άφηνα το design που είχε κάνει η sugarenia να “σκουριάζει” κάπου μέσα στο dropbox μου.

Μέχρι που φτάσαμε στο 2014. Τον Γενάρη αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δικά μου projects και να κυνηγήσω τους δικούς μου επαγγελματικούς στόχους. Ένα από αυτά τα projects είναι και το bloggable.gr. Την 1η Απριλίου στείλαμε το πρώτο μας newsletter στα 16 ηρωϊκά και ιδρυτικά μέλη μας. Σχεδόν 2 χρόνια μετά, το bloggable είχε επιστρέψει για τα καλά.

Σήμερα, 1 ολόκληρο μήνα μετά, έχουμε στείλει 20 newsletters. Σε αυτόν τον ένα μήνα, έμαθα πολλά πράγματα. Αρχίζω και καταλαβαίνω πόση σημασία έχουν ακόμα και οι μικρότερες λεπτομέρειες όπως η ώρα που θα στείλεις ένα email ή το subject του. Καταλαβαίνω ότι σε κανέναν δεν αρέσει ένα μεγάλο και βαρετό κείμενο αλλά όλοι προτιμούν τα μικρότερα και πιο άμεσα άρθρα. Είμαι σίγουρος ότι έχω να μάθω πολύ περισσότερα πράγματα τους επόμενους μήνες. Εξάλλου, το ταξίδι του bloggable.gr μόλις ξεκίνησε.

Αν σου αρέσει η ιδέα του bloggable.gr και πιστεύεις ότι θα βρεις ενδιαφέροντα πράγματα εκεί, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις subscribe στο site: www.bloggable.gr

Written by dkalo

April 29, 2014 at 13:42

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] αυτό εδώ το blog, γράφω σπάνια. Το τελευταίο κείμενο μου γράφτηκε στις 29 του Απρίλη, πριν από 8 γεμάτους μήνες. Τώρα όμως που τελειώνει το […]


Leave a comment